BIOTARM

Yaz Mevsiminde Yetişen Meyve ve Sebzeler

Salatalık: Salatalık, sıcak ve iyi sulama sayesinde meyve bahçelerinin tam kapasite ile üretim yaptığı tipik bir yaz sebzesidir. Akdeniz diyetinin tipik bir sebzesidir. Çiğ ya da salamura olarak tüketilir, sudaki yüksek bileşimi nedeniyle salata, çardak, soğuk çorba ve diğer yaz yemeklerinde bulunur. Sıcağı yenmek için çok zengin ve besleyicidir.

Ahududu: Mevsimlik ahududuların tadını çıkarmak için en iyi aylar Temmuz ve Ekim aylarıdır, ancak haziran ayında mevsimsel görünmeye başlarlar. Çok narin ve çabuk bozulan bir meyve olduğu için düz bir kapta, üst üste koymadan saklamak ve bir an önce tüketmek uygundur.

Biber: Biber, sayısız şekil, boyut, renk ve tatta gelen bir sebzedir. Çiğ kırmızı biber, A vitamini, C vitamini ve potasyum açısından zengindir.

Patates: İnsanoğlunun temel besinlerinden biri olan patates, tarihimiz boyunca açlıkla savaşmaya yardımcı olduğu için hemen hemen tüm dünyada bulunabilir. Patates pek çok yemekte bulunur ve pişirilebilir, kızartılabilir, fırınlanabilir

Kiraz: Piyasadaki en küçük meyvelerden biridir, ancak bunun için daha az lezzetli veya faydalı değildir. Kiraz için, Mayıs ve temmuz ayları arasında oldukça kısa bir sezon vardır. Besin değerleri arasında antioksidan kaynağı olması, melatonin içermesi ve karoten bakımından zengin olması onu ayrıcalıklı kılmaktadır.

Sarımsak: Sarımsak ilkbaharda hasat edilir ve tüm yıl boyunca tüketilebilecek şekilde depolanır. İyi durumda uzun süre saklanabilir. Güçlü kokusu bazılarını rahatsız etse de sağlık açısından pek çok faydası vardır, doğal bir antibiyotiktir ve bazı yiyeceklere dahil edildiğinde çok farklı bir tada sahiptir.

Kabak: Kabak tüketmek için en ideal mevsim yaz mevsimidir çünkü büyümek için sıcak iklime ihtiyaç duyar. Bitkinin çiçekleri de yenilebilir ve çok narin bir tada sahiptir.

Çilek: Düşük kolesterol ve kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olmanın yanında, yaşlanma karşıtı özelliği de bulunmaktadır.

Karpuz: Karpuz, tipik bir yaz meyvesidir. Mayıs ve haziran aylarında çiçek açar ve yaklaşık 40 gün sonra olgunlaşır, bu da karpuzumuzu toplayabildiğimiz zamandır.

Her meyve kendi mevsiminde ve usta ellerin yetiştirdiği şekilde güzel.

Comments: 2

  • Osman Pala

    Biotarm nedir ,yapraktan ve topraktan kullanılırmı,açıklayıcı bilgi verebilirmisiniz.

    • admin

      Biotarm, yoğun konsantre, bitki özleri ve mineralin ekstresidir. Temelde, topraktaki ve bitki bünyesindeki mikrobiatanın (mikroyaşamın, yani organik maddenin) gelişmesini ve sağlıklı hale gelmesini hedefler. Yapraktan yapılan uygulamada da solusyon hem yapraktan emilip, hem de toprağa ulaştığı için amaca ulaşılmış olur. Uygulama, sulama imkanınıza göre iki yöntem de tercih edilebilir. Yaprak uygulamasında ağacı iyice yıkayacak şekilde uygulama yapılması salık verilir. İhtiyaca göre ortalama binde bir oranında sulandırılır.

Comments are closed.

Üst

GABİO BİYOLOJİK ÜRÜNLER

Ergenekon mah. Cumhuriyet cad. Polat Apt. No:177/5
Harbiye 34473
Şişli/İstanbul